Idei első receptem maradék kelkáposzta felhasználására szolgál. Kellemes vacsora lesz belőle.
Hozzávalók:
Fél fej kelkáposzta, 25 dkg csirkemell, só, bors, olíva, olasz fűszer, kenyérszelet, 1 főtt tojás, némi más salátamaradék, pici parmezán sajt.
Az öntethez: tökmagolaj, méz, mustár.
A kelkáposztát csíkokra vágtam, és megpirítottam egy serpenyőben némi olívaolajon. Teljesen más, új ízt kap, nem először próbálom, és azt hiszem, így még azoknak is ízleni fog, akik nem rajonganak érte.
A husit csíkokra vágtam, fél órára bepácoltam sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel, majd olíva olajban kisütöttem. A szelet kenyeret megpirítottam, kockára vágtam, ahogy a főtt tojást is.Az összes hozzávalót összekevertem, még némi salátamaradékot találtam a hűtőben (zacskós, előmosott) azt is hozzá tettem.
Az öntet elkészítése pofon egyszerű, egy kis csészébe tökmagolajat öntünk, bele egy kanál mustár és egy kanál méz. Jól összekeverjük, nagyon finom, kifejezetten illik a salátánkhoz. Tetejére parmezán sajtot reszelünk.
Jó étvágyat hozzá.