Saláta kelkáposztából

Idei első receptem maradék kelkáposzta felhasználására szolgál. Kellemes vacsora lesz belőle.
Hozzávalók:
Fél fej kelkáposzta, 25 dkg csirkemell, só, bors, olíva, olasz fűszer, kenyérszelet, 1 főtt tojás, némi más salátamaradék, pici parmezán sajt.
Az öntethez: tökmagolaj, méz, mustár.
A kelkáposztát csíkokra vágtam, és megpirítottam egy serpenyőben némi olívaolajon. Teljesen más, új ízt kap, nem először próbálom, és azt hiszem, így még azoknak is ízleni fog, akik nem rajonganak érte.

A husit csíkokra vágtam, fél órára bepácoltam sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel, majd olíva olajban kisütöttem. A szelet kenyeret megpirítottam, kockára vágtam, ahogy a főtt tojást is.Az összes hozzávalót összekevertem,  még némi salátamaradékot találtam a hűtőben (zacskós, előmosott) azt is hozzá tettem.
Az öntet elkészítése pofon egyszerű, egy kis csészébe tökmagolajat öntünk, bele egy kanál mustár és egy kanál méz. Jól összekeverjük, nagyon finom, kifejezetten illik a salátánkhoz. Tetejére parmezán sajtot reszelünk.
Jó étvágyat hozzá.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony