Fogas mégegyszer

A metró hal akcióit kihasználva, mégegyszer vettem fogast, ezúttal más körettel készítve, picit más ízekkel sütve.
Hozzávalók: 50 dkg vitória tavi fogas filé
olaj a sütéshez, só, bors, lime, fokhagyma, kakukkfű.
A salátához: 1 doboz bébispenót, 1 doboz borsóhajtás, zellerszár (1 szál) só, bors, fokhagyma, 5 dkg vaj.

A halat felszeleteltem, sóztam, borsoztam, és teljesen forró olívaolajban sütöttem meg. Egyik oldal is 2-3 perc, aztán falapáttal megfordítjuk, nehogy összetörjön, és másik oldal szintén 2-3 perc. Nem forgatjuk többször, mert a hal kényes, és összetörik. Ennyi idő alatt viszont teljesen átsül. Sütés közben rátettem a rozmaring ágakat, így kellemesen átveszi az ízét, és egy egész fej fokhagymát, alján megvágva – is közé tettem, a végén pedig lime karikákat tettem rá, tálalás után pedig a maradék fél lime levét rácsavartam.

A salátához felforrósítottam a vajat egy serpenyőben, kevergetve, hogy ne égjen le, beledobtam 4 fej fokhagymát, nagyobb darabokra vágva, majd rögtön a borsóhajtásokat, és a zellerszárat, melyet kis kockákra felvágtam. Két-három perc forgatás után tettem bele a bébispenótot, só, bors, és 1-2 perc után kész is. Ha tovább sütjük, a spenót összeesik. (Nekem összeesett, persze így is finom volt)

Nagyon könnyű étel, finom zöldkörettel, egészséges, de nem olcsó, az tény.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony