Ha nincs túra, van főzés…

Ha nincs túra, van főzés. A hétvégi időjárási katasztrofa bezárt a lakásba, nem volt alkalmas az idő sem túrára, sem futásra, de kirándulásra egyáltalán.  Mit tehet az ember ilyenkor, azon kívül hogy hallgatja a híreket? Hát főzni lehet mindig, minden időben. Nálam mindig van miből, ha pár hétig nem jutnék le a boltba, akkor sem halnánk éhen. Mivel egész héten méregtelenítettem, nem akartam mindjárt pacallal kezdeni a hétvégét, ezért könnyed, Húsvétváró ételeket készítettem, melyhez útbaigazítást a Magyar Konyha újság adott.
Tojáskrém szuperfincsi változatban
Hozzávalók: 4 tojás, só, bors, 1 krémsajt, 1 csokor snidling, 1 kk mustár.
A tojásokat megfőzzük sós vízben, (hogy lejöjjön a héja) lehűtjük majd lereszeljük. Adunk hozzá 1 krémsajtot (én natúr camping sajtot használtam) 1 kis csomag összevágott snidlinget, 1 kávéskanál mustárt, sót és borsot. Összekeverjük, és kenyérre, pirítósra kenve tálaljuk. Isteni, nekem ez a változat jött be legjobban.

A tojáskrém mellé készítettem reteksalátát, alap összetevőkből, gyorsan, kiváló kísérője lett a krémnek, de húsvéti reggelihez is tökéletesen illik.
Reteksaláta
Hozzávalók: 2 cs. piros retek, 1 db másfajta retek (lehet vajretek, jégcsapretek, én sörretket használtam, ami anyósom kertjében termett), csokor snidling, só, bors, olívaolaj.
A piros retket cikkekre vágtam, (negyedeltem) a sörretket apró kockákra vágtam (a nagy répaméretű sörretekből csak két szeletet vágtam le, az is elég volt). Hozzáaprítottam a snidlinget. A többi hozzávalót csak fogyasztás előtt kell rátenni, hogy ne engedjen levet. Fogyasztás előtt sózzuk, borsozzuk, és megöntözzük olívával. Könnyen elkészíthető, és finom.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony