Medvehagyma szezon

Szezonja van a Medvehagymának, hétvégén például Bakonybélben lesz Medvehagymafesztivál. A kis szépséges Bakonyi faluban, az út mindkét oldalán véges-végig sok sok medvehagymás terület található, bárki szedhet kedvére. A program szerint különböző ételeket lehet kóstolni, én közreadom ötleteimet medvehagymából.
Legjobb frissen vajaskennyérre, jó pogácsával, én kipróbáltam tócsniba keverve, és krumplipürébe is.
Nagyon finom tejszinesen, kis krémsajttal tésztára, lehet rántottába keverni, és lehet jó kis medvehagymás vajat is készíteni, amit akár sütőben sült krumplira kenhetünk például.
Salátaként is működik, szendvicsbe téve egy levelet feldobjuk vele, és ha nokedlitésztába keverjük apróra vágva, más körete lesz ételünknek. Színe és íze erős, illatos, így kissé fokhagymaszagunk lesz tőle.
Randi előtt nem ajánlatos fogyasztani.
Nekem pestoként túl erős, de cérnára felfűzve megszáríthatjuk, télire tartósíthatjuk. Ne a konyhába tegyük, mert az egész lakásban fokhagymaillat lesz. Fagyasztóba is tehetjük, akár levelesen, akár apróra vágva, ki hogy szeretné felhasználni.
Szívesen válaszolok medvehagymás kérdésekre, lelőhelyekre vonatkozóan, írjatok bátran.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony