Könnyű és finom avagy saláta mézes dióval

Saláta ismét. Gyors és könnyű vacsora, ezúttal alábbi hozzávalókból:

1 zacskó vegyes saláta (italiano-t vettem)
1 marék dió
1-2 kanál méz
2 db körte
1 db grillsajt (Interspar kínálatból)
pici olívaolaj, pici citromlé, bors.

A körtét meghámozom, kicsumázom, négybe vágom, meglocsolom egy kanál mézzel, és sütőbe teszem. (Nekem van erre a célra kis lapos cserép sütőtepsim)
Amíg sül, a marék diót megpirítom egy serpenyőbe. Nem kell alá semmi, csak rá egy kanál méz, ami ráolvad. És közben rázogatjuk, nehogy megégjen. (a méz megszilárdul rajta, ezért kell szétrázogatni.)
Ez néhány perc csupán, közben a tányérra teszem  a salátát, és előveszek egy másik serpenyőt, amibe pici olívát forrósítok. Ebben megsütöm a kisebb szeletekre vágott grillsajtot, 1-2 percig pirítva mindkét oldalát. (Camembert is próbáltam, de nekem az szétesett, a grillsajt vált be.) Ezalatt megsülnek a körték is, és már csak tálalni kell. A salátát meglocsolom citromlével, olívával, tekerek rá pici borsot, majd mellé teszem a sajtokat, arra rá a körtéket, és az egészet megszórom a pirított mézes dióval. Isteni finom, könnyű, és gyorsan elkészíthető. Pirítóst kínáltam mellé.
Az egész nem volt több 15-20 percnél. Még a kritikus lánykám is megnyalta a száját utána. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony