Orecchiette tészta tizenöt perc alatt

Már megint előtérbe került a blogon a bakancs, pedig minden nap főzök.Most egy kis fakanál is jöjjön, egy könnyű vacsora receptjével. A sok főzős blog mellett alig merek recepteket leírni, nem vagyok sem profi szakács, sem profi fotós. Nem is akarok vetélkedni velük, csupán szeretném éreztetni a főzés örömét, élvezetét, a saját ötleteim alapján.
Gyorsan, finomat többnyire ez a mottóm főzésnél. Ettől élvezetes, és egy fárasztó nap után, stresszoldó levezető és nem tart sokáig.
Ezúttal a rég áhított orecchiette tésztát főztem meg, gyors raguval. A főzés ideje 13 perc, (a tészta tasakján található útmutatás szerint) ami alatt a ragu is elkészül.
A raguhoz a hűtőmben található anyagokból választottam, ezúttal füstölt sonka, cukkini, és koktélparadicsom lett az összetevő. No de menjünk sorjában….

A vizet felforraltam, egy kanál sót beletettem, és beleöntöttem egy fél zacskó tésztát. 3 személyre készül.
Néha megkavartam, hogy ne ragadjon le.
Ezalatt összecsíkoztam két kis szelet füstölt sonkát, melyet serpenyőbe ici-pici olíva olajba dobtam, hogy átsüljön, és a zsír is kiolvadjon belőle.
A cukkini felét meghámoztam, félbe, majd kis csíkokra vágtam.
Félbe vágtam a paradicsomokat, és félre tettem.
Amikor a sonka megsült, rádobtam a cukkinit, sóztam, borsoztam, végül a képen látható aglio-olio fűszerrel szórtam meg. Ez egy összetett kellemesen csípős fűszer, mely el is hagyható, vagy helyette kis csilipaprikát, bazsalikomot, fokhagymát használhatunk.
Összeforgattam a sonkát és cukkinit, 3-4 perc elég is neki, nem kell, hogy a cukkini szétfőjön, mert akkor puha lottyadt lesz. A paradicsomokat már csak a végén dobtam bele, hogy a héja ne jöjjön le.
Eközben a tészta megfőtt, leszűrtem, és öblítés nélkül ráöntöttem a serpenyőben lévő ragura.

Jól átforgattam, aztán jöhet a grana padana sajt reszelése. Ez is nagyon finom olasz fűszersajt, de olcsóbb mint a parmezán.

Az étel kész, 20 perc után asztalhoz lehet ülni. Finom, könnyű, de olcsónak nem mondanám, mert az orecchiette tészta eredeti olasz, és az aglio-olio fűszer is drága.
No de jó alapanyagból lehet finomat főzni, és érdemes E101 és társai nélkül vacsoráznunk.
Tehát a hozzávalók:
1 cs orecchiette (Sparban vásároltam)
1 evőkanál olívaolaj
2 szelet füstölt sonka
1 cukkini
6 szem koktél paradicsom
kb. 5 dkg grana padana sajt
só, bors, fűszerek.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony