A 15 pontos reggeli szendvics

Nem szeretek korán kelni, de muszáj. Már fél hét után megyek dolgozni, és a reggeli készülődés is sok idő nálam, így fél hatkor kelek. A lányomnak, és férjemnek no és persze saját magamnak is, minden reggel szendvicseket gyártok, és elkövettem azt a “hibát”, hogy általam angol reggeli szendvicsnek nevezett finomságot készítettem egyik reggel.  Az elkészített kajákat általában egymásnak pontozzuk, a 10-es skálán maximumot elérni szinte lehetetlen, magasak az elvárásaink. Erre a szendvicsre 15 pontot kaptam a családtól, és innentől nincs megállás. Ha sikerül még korábban kelnem, 20 percet szánok a szendvicsgyártásra, és a siker biztosan garantált!
Az iskolában kikönyörgik a lányomtól a kóstolót, és sztárolják a szendvicseimet, és még a szakács férjem is dicsérgeti. Hát ezek után muszáj gyártani.

Szóval ha beindul a szendvicsgyár, így alkotok:
1. számú verzió:
Kell hozzá jófajta bagett, katalán, vagy toszkán, vagy hasonló típusú, abban az igazi. (Sparban, tescoban egyaránt lehet kapni.)
Kell még két három szem gomba, pizza mozzarella sajt, némi saláta féleség, bacon szalonna, tojás, majonéz, paradicsom.
A serpenyőbe olíva olajat öntök, megsütöm a bacon szalonnákat, majd tányérra szedem.
Utána megsütöm a nem túl vékony karikára vágott paradicsomokat (egy-két perc, épp csak átfordítjuk),
azután pedig a vastagabb szeletekre vágott gombát.
Ezeket is tányérra szedem, és sütöm a szeletekre vágott sajtot, amire számíthatunk, hogy szétolvad, és picit bele is ég a serpenyőbe, de ki lehet szedni. A sajtos olajban sütöm meg a tükörtojásokat, ekkor már fedőt teszek a serpenyőre, hogy a sárgájának legyen “teteje”.
Mikor minden kész, fogom a bagetteket és megtöltöm. Alulra a szalonna, rá a paradicsom, a gomba, a sajt, majd a tojás, és a végén nyomok rá egy pici majonézt, hogy legyen “kenése”. Megszórom egy kis zölddel, és kész.
Megéri a fáradtságot, bőséges és nagyon finom reggeli…

Csilla nem szereti a gombát, és a tükörtojást sem, neki ezeket kihagyom,de anélkül is fantasztikus.
Próbáljátok ki, jó étvágyat!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony