Újabb két szendvicsvariációt próbáltam ki, szerintem extra, és végre valami más, mint a szalámis zsömle.
1.
Alábbiakat sütöm meg egy kanál forró olívában: 2 szelet bacon szalonna, 2 karika paradicsom, 2 karika padlizsán, egy szelet sajt (mozzarella) majd belepakolom a magvas bagettbe. Ráteszek még egy szelet pármai sonkát, ezt csak nyersen, és egy saláta levelet.
2. Alábbiakat sütöm meg egy kanál forró olívában: 4-5 karika retek, 2 szelet alma, egy nagy szelet camembert sajt, bepakolom egy cibattába, ráteszek 1 szelet pármai sonkát, kicsi zöld saláta levél és kész.
Nekem ez nagyon bejött, az alma édessége, a retekkel, sajttal, szerintem szuper.
Kicsit melós, és a tűzhelyet is takarítani kell, de megéri, komplett ebéd.
Ha nem otthon sült péksütink van, én a lidl-ben vásárolom a cibattát, magvas bagetteket, ami erre a célra a legmegfelelőbb. Sima zsömlében is jó, de veszít az értékéből. Jó étvágyat!