Saláta, előre gondolva

Nagyon finom salátát készítettem tegnap, előre gondolva, ugyanis a hozzá való husit már előtte két nappal pácolni kell.
Hozzávalók: 20 dkg marhahús, 2 db római saláta szív, aszalt áfonya, 4 db főtt tojás.
Az öntethez: két evőkanál olívaolaj, egy kanál méz, egy kanál mustár bors, csili.
A páchoz: olívaolaj, só, bors, csili, mustár
A husit csíkokra vágjuk, majd besózzuk, borsozzuk, szórunk rá egy kis csilipaprikát, bekenjük mustárral, és olívát öntünk rá, hogy nagyjából ellepje.
Két nap múlva forró olajban kisütjük. Amíg sül, a saláta szíveket összevágjuk, tálba dobjuk. Közben megfőzzük a tojásokat. A salátához keverjük az aszalt áfonyát, ha a husi kész, hozzákeverjük. Elkészítjük az öntetet, ráöntjük a salátára, és jól átforgatjuk. A tetejére karikázzuk a főtt tojásokat.
Enyhén édeskés, enyhén csípős, nagyon jól passzolnak az ízek. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Az igaz, hogy a jó alapanyagok fontosak, így nem lesz a legolcsóbb, de nagyon finom. Ez a mennyiség nálunk 2×2 evésre volt elég, igaz, kisevő lányoknak készült. 🙂
Sajnos a fotó lemaradt, addigra megettük.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony