Állatkert Győr

Szombaton rövid kiruccanást tettünk Győrbe, tanulmányaim színhelyére. Időnként jó visszamenni, igaz nem a sulira voltam kíváncsi. A kirándulás célja az Állatkert felkeresése volt, mert a Pesti és Veszprémi után kicsit más a közeg, más a hangulat, az állatok pedig éppolyan aranyosak.

A belépő családi jeggyel 4400 Ft, nyitva már délelőtt tíz órától. A pénztáros barátságos, de mindjárt a belépés után fotóznak, s ha tetszik a kép, a végén 1000 Ft-ért megveheted magad, alád vágott oroszlánnal és tigrissel. Mutatós jó emlék, jó minőségű fotó, csak kicsit drága.

Szóval az állatok. Minden leírni hosszadalmas és unalmas lenne, inkább csak átfogó képet adnék arról, hogy érdemes ide eljönni, kicsit bámészkodni, szórakozni. Majomból nagyon sokféle van, fantasztikus cirkuszi mutatványokkal szórakoztattak, a 20 m magasból 10 másodperc alatti rekord leérkezéssel, vagy a nekifutásból oldalvást kis ablakon történő beugrásokkal. Nevetni aztán bőven lehetett, tehát már megérte eljönni. Aranyosak, helyesek a tevék, dromedárok, hagyják magukat fotózni, és még le is köpnek ha nem vigyázunk. A szamár oldalt tartja a fejét, nyitja a száját, csak dobj egy kis harapnivalót neki.

Az oroszlánok lusták, mozdulatlanok, az örvös medvék szintén, csak bámulnak kifelé haláli nyugalommal.
A fekete párduc – akár csak a szegedi állatkertben – föl- s alá mászkál egyfolytában. A kedvencem az ormányos medve, nagyon helyesek, de a majmok vicces dolgai felülmúlhatatlanok. Édesen isszák a vizet a joghurtos üvegből, majd kimennek a vízhez, megtöltik a dobozt, szóval egészen emberszerűek.
Jól lehet itt szórakozni, sétálni. Sok szép virág tarkítja az állatkertet, a mosdók tiszták, szóval jól telt a nap.

Az állatkert után még egy rövid sétát tettünk a várba, aztán a Széchenyi térre. Sajnos a feltámadó szél miatt, rövidre fogtuk a sétát, így nem sokáig élveztük a barokk épületek szépségét.

A vár felé felfele menet megcsodáltam a Teológia szép épületet, ami nyugalmat sugall, de a vár tornyába a szél miatt már nem mentünk fel.

A Püspökvár  a történelmi belvárosban, a Káptalandomb legmagasabb pontján, a vizek ölelésében áll. A Mosoni Duna és a Rába találkozik alatta. Jelentős műemlék, a mindenkori győri püspök lakóhelye.

A Püspökvár egy barokk lakótorony, mellette gótikus kápolnával. Egykor a toronyból kémlelték az őrök a Duna partját. Jobb időben biztosan kellemesebb lesz, hiszen Győr mindig visszavár.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony