Egy gyors vokban készíthető vacsora receptjét adom közre, friss zöld, könnyű vacsora. Tinilányok, fogyózó anyukák szeretni fogják. És még az íze is jó.
Hozzávalók: zöld ceruzabab (ha lehet frissen, ne fagyasztva) eg köteg, 4 szem retek hasábra vágva, egy csésze basmati rizs, olíva, só, bors, indiai fűszer. (ha nincs, akkor használjunk körryt, gyömbért, csípőset helyette)
A rizst megpirítom egy evőkanál olíva olajon, fehéredésig. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, kis lángon fedő alatt párolom.
Ezalatt a vokba is forrósítok két evőkanál olívát, rádobom a ceruzababokat, és a retket, megfűszerezem, és folyamatosan keverve pirítom.
Nem kell plöttyed puhára, éppen roppanósra.
Közben megfő a rizs, hozzákeverjük.
Tálaljuk, esszük, megnyaljuk a szánk szélét. 🙂
Elkészítési idő: 25 perc.