Ceruzabab vokban

Egy gyors vokban készíthető vacsora receptjét adom közre, friss zöld, könnyű vacsora. Tinilányok, fogyózó anyukák szeretni fogják. És még az íze is jó.

Hozzávalók: zöld ceruzabab (ha lehet frissen, ne fagyasztva) eg köteg, 4 szem retek hasábra vágva, egy csésze basmati rizs, olíva, só, bors, indiai fűszer. (ha nincs, akkor használjunk körryt, gyömbért, csípőset helyette)

A rizst megpirítom egy evőkanál olíva olajon, fehéredésig. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, kis lángon fedő alatt párolom.
Ezalatt a vokba is forrósítok két evőkanál olívát, rádobom a ceruzababokat, és a retket, megfűszerezem, és folyamatosan keverve pirítom.
Nem kell plöttyed puhára, éppen roppanósra.
Közben megfő a rizs, hozzákeverjük.

Tálaljuk, esszük, megnyaljuk a szánk szélét. 🙂

Elkészítési idő: 25 perc.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony