Gasztrotúra Egerben

Aki már sokszor járt Egerben, vágyik valami más élményre, annak ajánlom a gasztrotúrát. Más élmény, más íz, egy város más oldaláról mutatkozik be.

Program:
Első nap:
Felsőtárkány kisvasutazás, erdei séta a tanösvényen egy kedves erdész kíséretében. Kiváló. Az eső pont addig állt el, amíg gyalogoltunk.

Ebéd a Szikla fogadóban. Vadmalacleves, szarvassült mártással, burgonyafánkkal. Az étel finom, a pincér mosolytalan, a tulaj morcos.

Szállás elfoglalása Egerben a Flamingó panzióban. A tulaj nem barátságos, a vele való kapcsolattartás macerás, a falak papírvékonyak, a fürdőben nem lehet elférni, nem ajánlom senkinek.

Borkóstoló Gál Tibornál. A borok finomak, a 12 soros kóstolóból 8-9 kiváló bor, fehér és vörös egyaránt. Az egri csillagtól a bikavérig, mindent megkóstoltunk. A kísérő hidegtál bőséges, és finom.

Mangalicakolbász, konfitált malaccsászár, főtt nyelv, torma, padlizsánkrém, töpörtyűkrém, libazsír, zöldségek, és friss bagettek kísérik a borokat. A somelier kedves, kellemesen de nem túl izgalmasan mesél a borokról. A tulajdonos éppen csak benéz, nem köszönti a vendéget, sőt magára hagyja. Nem ezt várnám.
No, a hangulat ettől még remek volt.

Második nap.
A reggeli legalább bőséges volt, az eső még mindig csöpörgött, de ez nem zavarta a délelőtti programot.
Város a város alatt, látványos, már írtam róla cikket a blogban. Az előadó remek, érthetően beszél, vicces, vidám, és pontosak az információi. Induláskor egy pohár bor, befejezéskor pogácsa, pálinka a ráadás. 1500 Ft-os áron, igazán megéri. Csak ajánlani tudom a programot.

A Bazilika kéznél van, kihagyhatatlan, ám az idegenvezető nem remekel. Halkan beszél, túl sok információt szeretne egyszerre átadni, elcsúszik a sorrend, a fontosság. Kicsúszunk az időből, esőben rohanunk a buszhoz.

Bélapátfalva, román kori templomunk a szépséges környezetben már idegenvezetés nélkül.  Éppen esküvőre készülnek, a virágdíszek, rózsaszirmok között a vizes fűben ballagunk. No, itt nemcsak a násznép, a menyasszony is el fog ázni.

Utolsó program Mónosbélben, sajtkóstolás Sándor Tamásnál.

Remek bükki sajtok, bár a beígért és megbeszélt zsendice sehol.

 Kis csalódás, de kárpótol sok más finomság, mangalica kolbász, padlizsánkrém (teljesen más mint előző este) zöldségek, alma, szalonna, szőlőlekvár, házilag kelesztett kifli. Finom minden, de az előadás, ismertetés nagyon gyenge. Az üzemre már nincs idő, mindenki vadul vásárol.

Remek hangulatú két nap, jó programok, a hiányosságok nem a szervező hibái.
Ja, igen, a szervező én voltam. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony