Pisztáciás tészta

Szeretem a tésztákat variálni. Ez a kreáció szerintem jól sikerült, gyorsan kész, és nem kell hozzá sok minden. Ami idő, az az, hogy a10 dekányi pisztáciát meg kell pucolni.

Hozzávalók:
10 dkg pisztácia
fél fej brokkoli
egy kis debreceni kolbász
egy nagy kanál olívaolaj
parmezán sajt 5 dkg körüli (vagy grana padano
bármilyen tészta (2 személyre fél zacskóval főztem meg, 25 dkg-ot) én orecchiette-vel készítettem.

A brokkolit rózsáira szedtem, lobogó forró vízbe dobtam két percre, majd hideg vízzel lehűtöttem.
Vookban (lehet serpenyőben is) egy kanál olívát forrósítottam, abban pirítottam meg a kicsire vágott kolbászkákat, és a pisztáciát. A végén beledobáltam a karfiolt is.
Ezalatt kifőztem a tésztát, leöntöttem róla a főzővizet, és ráöntöttem a vookban készült pirított dolgokra.
Só, kicsi bors, egy szeletke vaj, és kész.
Parmezán sajt illik a tetejére. Nekem grana padano van mindig otthon, ugyanolyan finom, de kicsit olcsóbb.

Remek lett, próbáljátok ki. 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony