Túra Csóron

Szombaton egy rövid túrát tettünk Csórról, a Fehérvár-Palota nagy teljesítménytúra részeként. Az idő remek volt, már kívántam az őszi erdő látványát.
Műv.ház, lelkes ismerősök, pénz befizetés, csekkolás, itiner, aztán indulás a hegyre a piros kereszthez.

Az útvonal nagyon szép, bár könnyűnek nem mondható a sziklás köves talaj miatt. Az őszi erdő és a fehér sziklák látványa megkapó. Többször kereszteztük az egykori hadiutat, az is köves persze. A Szenes Horog a Meredélyfő, mind a túra része, egy nagy kört írtunk le a leglátványosabb részek körül.

Az első ellenőrzőponthoz le kellett ereszkedni egy jó meredek köves ösvényen, aztán fölmászni a sziklák tetejére. Kilátás pazar, ismerős jó sok. Hiába, hazai túra, sokan jöttek ebben a szép időben. Hol Fehérvárt láttuk a hegyek tetejéről, hol Pétfürdőt, hol a Baglyast. Nagyon szép volt akárhonnan nézegettünk.

Egy kör lejtőnek az erdő mélyén, aztán fennsík ismét, majd pontőr a lövészárokban. A szél nagyon fújt, de hideg nem volt.

Az erdő minden színben pompázott, a sárgától okkerig, bordó és vörös, a zöld minden árnyalata, színkavalkád egész nap. Ez ám a feltöltődés testnek és léleknek.

Elfáradni ebben a rövidke túrában is el lehetett, a le-föl menés, bokaerőltető volt. Ellátmány cerbona, és a végén zsíros kenyér, finom tea. Emléklap, kitűző, minden rendben. Szép volt, és jó volt. Ajánlom mindenkinek.  Nem is látszik, hogy Csór körül ennyi szép látnivaló van. A Szenes Horog fehér sziklái, és peremei külön megérnek egy misét. Gyertek, kiránduljatok, túrázzatok. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony