Grillezett pisztráng citrommal, és salátával.

A klasszikus vasárnapi ebéd helyett – ami nekem a húsleves, rántott hús – egy könnyed receptet ajánlok. Úgyis nagy divat a 160 grammos kalóriabevitel, meg a fogyókúra, meg az egészséges étkezés, szóval a nehéz névnapi étkezéseim után éppen jólesett nekem is.
Szükségeltetik hozzá egy kert, vagy terasz, meg egy kerti grillsütő, és egy halgrillező rács.
(Ez egy halformájú összecsukható rács, amibe beletesszük a halat.) Amióta kertem van, még hidegben is grillezünk, nem kell a hallal a lakásban büdösíteni.
Csupa előny, hát rakjunk tüzet, és had szóljon…

Hozzávalók: 4 db pisztráng (csütörtökön mindig frissen a Lidl -ben) egy citrom, só, kakukkfű.
A salátához: 6-7 db koktélparadicsom, egy kis zöldsaláta, olívaolaj, bors.
A desszerthez: csoki és vanília puding, 1 l tej, 6-7 kanál kristálycukor, némi gyümölcs a díszítéshez.

Elkészítés: amíg a tűzrakás és parázs elkészül, a halakat átöblítjük, besózzuk, a belsejébe friss kerti kakukkfüvet szórunk, és citromkarikát teszünk. Ha kész a parázs, a grillrácsba tesszük a halat, és szépen lassan forgatva megsütjük jó ropogósra.

A salátát nem cifráztam túl, a salátalevelekre rávagdostam a koktélparadicsomokat, megborsoztam, meglocsoltam olíva olajjal, és citromlével.

A desszert pedig klasszikus pudingfőzésen alapul, (ahogy a tasakon le van írva) először a csokisat főztem meg, beöntöttem a poharakba, (amit direkt erre a célra most vásároltam, mert jól mutat benne, 200 Ft/db/Tesco) aztán szórtam rá egy kis áfonyát. Ezután elkészítettem a vaníliás pudingot, ráöntöttem, a tetejére pedig pár szem mandarin és egy kis csokidara került dísznek. Állítólag finom lett..

 Legújabb szerelmem sajnos egyikből sem ehetett, csak nézte.

Jó étvágyat kívánok!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony