Egy olcsó, gyorsan elkészíthető és nagyon finom receptet teszek közzé, próbáljátok ki:
Sztrapacska 4 főre:
Hozzávalók: 3 szelet füstölt szalonna, fél kg liszt, 2 tojás, só, két közepes krumpli, egy cs. túró (én laktózmenteset használok, a darabos fajtából) 1 pohár tejföl, víz.
Feltesszük a vizet forrni egy nagy fazékba. Sót teszünk bele.
A szalonnát felkockázzuk, kis lángon egy nagy serpenyőben megpirítjuk.
Lereszeljük a két krumplit, nagy lyukú reszelőn.
Tálban összekeverjük a lisztet, tojást, pici sót, vízzel hígítjuk, és nokedlitésztát keverünk belőle.
Belekeverjük a reszelt krumplit.
Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe.
(Ha valaki nem szeret szaggatni simán egy deszkáról késsel leszaggathatja.)
Amikor kifőtt, hideg vízzel leöblítjük, majd beleborítjuk a pirított szalonnához a serpenyőbe.
Átkeverjük, még egy picit égjen alatta a láng, hogy ne hűljön ki, ha rátesszük a hideg túrót.
Tehát rátesszük a túrót, összekeverjük, és kész.
Tálaláskor tejfölt teszünk rá.
Nyami.
Carnuntum
Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük