Hozzávalók: 1 kacsamell, 1-2 kanál olívaolaj, só, bors, salátaszívek, pár szál zöldhagyma, egy marék ruccola, 2-3 zellerszál, 20 dkg gomba, 1 db édesburgonya.
A kacsamellet besózom, a bőrét beirdalom, majd forró olajban mindkét oldalát átpirítom. Utána sütőbe teszem, bőrével fölfelé, és kb. 20 perc alatt rosé állapotúra sütöm.
Ezalatt megfőzöm az édes burgonyát, félpuhára. Majd összekockázom, szép narancssárga lesz, mint a sütőtök. Ezután a burgonya kockákat, a gombát egy-két kanál forró olíva olajban átpirítom, majd a zellerszárat, és hagymát szintén, majd a ruccolát is beledobom. A végén a saláta szíveket is hozzá keverem. Épp csak hogy meleg legyen, és egy picit megpuhítsa a leveleit.
A megsült kacsamellet felszeletelem, a salátát pedig balzsamecettel meglocsolom, és pirított tökmaggal megszórom.
Nagyon finom lesz. Könnyű, és tartalmas.