Meleg saláta kacsamellel

Hozzávalók: 1 kacsamell, 1-2 kanál olívaolaj, só, bors, salátaszívek, pár szál zöldhagyma, egy marék ruccola, 2-3 zellerszál, 20 dkg gomba, 1 db édesburgonya.
A kacsamellet besózom, a bőrét beirdalom, majd forró olajban mindkét oldalát átpirítom. Utána sütőbe teszem, bőrével fölfelé, és kb. 20 perc alatt rosé állapotúra sütöm.
Ezalatt megfőzöm az édes burgonyát, félpuhára. Majd összekockázom, szép narancssárga lesz, mint a sütőtök. Ezután a burgonya kockákat, a gombát egy-két kanál forró olíva olajban átpirítom, majd a zellerszárat, és hagymát szintén, majd a ruccolát is beledobom.  A végén a saláta szíveket is hozzá keverem. Épp csak hogy meleg legyen, és egy picit megpuhítsa a leveleit.

A megsült kacsamellet felszeletelem, a salátát pedig balzsamecettel meglocsolom, és pirított tökmaggal megszórom.

Nagyon finom lesz. Könnyű, és tartalmas.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony