Étlapot olvasni márpedig jó

Szeretek étlapokat olvasni. Jó éttermek jó étlapja, felér egy novellával, főleg ha én továbbgondolom az ételeket.
Valamelyik menő étterem lapján olvastam ezt az ételt, melyet aztán saját variációban és saját kreativitással főztem meg.
Az étel neve ez volt:

Serrano sonkával töltött szűzpecsenye, 
medvehagymás krumplipürével és mediterrán paprikasalátával

Tetszett az elnevezés, mindjárt forogtak a fejemben a gondolatok, vajon hogy főzi a szakács, és főleg, hogy én hogy fogom megvalósítani.
A bevásárlással kezdődött. Amit kaptam és gondoltam jó lesz hozzá, azt vettem.
Hozzávalók:
Egy szűzpecsenye, egy serrano sonka, (csomagolt szeletelt változat) só, bors, édeskömény, 5 dkg vaj, 1,5 dl tej, néhány kanál olívaolaj, pici balzsamecet, három levél medvehagyma, fél kg burgonya, egy piros kaliforniai paprika, egy tévé paprika, és egy padlizsán.

Elkészítése:
Feltettem sós vízbe a meghámozott, kockára vágott krumplit főni.
A husit felvágtam dupla szeletekre (az egyik vágásnál nem vágom végig, és kiterítem), majd kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, és ráhelyeztem a serrano sonka szeletet és feltekertem tekercsnek. Mivel puha a hús, nagyon könnyű a tekerés.
Ezután forró olajba dobtam, átforgattam fehéredésig, majd némi fehér bort és vizet öntöttem alá, édesköménnyel megszórtam, és puhára pároltam.
A végén zsírjára sütöttem, és megpirítottam picit.
Közben felszeltem, kicsumáztam a paprikákat, meghámoztam a padlizsánt, azt is felkarikáztam. Besóztam, beborsoztam a szeleteket, és egy másik edényben olajban megsütöttem. Olívát használtam, és hagytam, hogy maradjon is rajta egy kis olaj. Csak egy kicsi balzsamecettel bolondítottam meg.
Először a paprikát sütjük, a padlizsánt a végén, annak kevesebb idő kell.
A krumpli megfőtt, levét leöntöttem, még egy kicsit megsóztam, hozzá kevertem a vajat, majd a tejet, és elektromos habverővel átkevertem. A medvehagymákat csíkoztam és a püréhez kevertem.
Tálaltam, megettük, a szánkat megnyaltuk. 🙂

Jó étvágyat hozzá.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony