Spárga, köntösben

Szezonja van. Ismét itt a spárga a zöldségeseknél, s mivel nagyon szeretem, igyekszem minél változatosabban elkészíteni. A zöld a kedvencem, a fehér spárgát nem kedvelem.
Tegnap is vettem, bár nem tudtam még mit fogok készíteni belőle.
Hirtelen ötlettől vezérelve köntösbe bújtattam.

Hozzávalók:
Egy leveles tészta (tante fanni) 6 szelet bacon, egy csomag spárga, pici só, citromlé, és egy tojás a kenéshez.

Bemelegítjük a sütőt 180 fokra, egy nagy tepsibe sütőpapírt készítünk.
A spárgákat megtörjük, ahol törik, onnantól az alja kuka, a teteje a finom.
Egy kis fazékba vizet forralunk, sót és citromlevelet teszünk bele.
Ha forr, pár percre beledobjuk a spárgákat, majd hideg víz alatt kihűtjük, azaz blansírozzzuk.
A leveles tésztát kihajtjuk, felvágjuk, én 12 hosszúkás szeletre vágtam.
Ráfektetjük a bacon szalonna szeletek felét, mivel minden szeletet elvágtam ketté.
Kb. három db spárgát tettem a szalonnák tetejére.
Feltekertem, megkentem egy felvert tojással, és sütőbe toltam.
180 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Még másnap is finom!

Olyan gyorsan elfogyott, elfelejtettem lefotózni. 🙂
Jó étvágyat hozzá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony