Szezonja van. Ismét itt a spárga a zöldségeseknél, s mivel nagyon szeretem, igyekszem minél változatosabban elkészíteni. A zöld a kedvencem, a fehér spárgát nem kedvelem.
Tegnap is vettem, bár nem tudtam még mit fogok készíteni belőle.
Hirtelen ötlettől vezérelve köntösbe bújtattam.
Hozzávalók:
Egy leveles tészta (tante fanni) 6 szelet bacon, egy csomag spárga, pici só, citromlé, és egy tojás a kenéshez.
Bemelegítjük a sütőt 180 fokra, egy nagy tepsibe sütőpapírt készítünk.
A spárgákat megtörjük, ahol törik, onnantól az alja kuka, a teteje a finom.
Egy kis fazékba vizet forralunk, sót és citromlevelet teszünk bele.
Ha forr, pár percre beledobjuk a spárgákat, majd hideg víz alatt kihűtjük, azaz blansírozzzuk.
A leveles tésztát kihajtjuk, felvágjuk, én 12 hosszúkás szeletre vágtam.
Ráfektetjük a bacon szalonna szeletek felét, mivel minden szeletet elvágtam ketté.
Kb. három db spárgát tettem a szalonnák tetejére.
Feltekertem, megkentem egy felvert tojással, és sütőbe toltam.
180 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Még másnap is finom!
Olyan gyorsan elfogyott, elfelejtettem lefotózni. 🙂
Jó étvágyat hozzá!