Nemrégiben a Halkakas bisztróban jártam Pesten, ahol a halas kaják legkiválóbbjait kóstoltam meg. Az egyik előételben volt egy zöldséges harcsakrém, amit otthon megpróbáltam az ízemlékeim után elkészíteni.
Szerintem nagyon jól sikerült, majdnem ugyanolyan jó lett, illetve ugyanolyan finom, legfeljebb kicsit más. Az összetevők: 30 dkg harcsafilé, 1 sárgarépa, 1zöldség, 1 fél zellergumó (kisebb), citromlé, só, bors, egy kanál olívaolaj.
A harcsa mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olívaolajon 4-4 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük, és villával megtörjük. A zöldségeket kis kockára vágva megfőzzük, kihűtjük. Az egészet összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, egy citrom levét hozzá keverjük. Pirítósra kenve isteni. Egyszerű, és nagyon finom.