Szezonja lesz!! Padlizsánba töltött tojásos, kolbászos lecsó

Hamarosan itt a lecsószezon. Most padlizsánba töltött variációt készítettem a sok sok lehetséges változat közül, mely amellett hogy finom, még mutatós is.

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 5-6 paprika, 4 paradicsom, 2-3 fej hagyma, olaj, só,bors, egy zöldpaprika, 20 dkg reszelt sajt (lehet több is) 2 tojás, egy tekercs nagyon vékony kolbászka. (helyettesíthető bármilyen másikkal is, de ez nem túl erős ízű, mégis finom a lecsóba keverve)

A zöldségeket tojásokat megmosom. Én vookban készítem, beleöntök 2-3 kanál olajat, forrósítom, s közben összevágom a hagymát. Elsőként ezt pirítom benne, az apróra vágott kolbásszal, majd jön az apró darabokra vágott paprika, zöldpaprika, és végül az időközben lehámozott paradicsomkockák. (elég csak forró vizet önteni a paradicsomokra, máris hámozhatók lesznek)

 

Ezalatt a padlizsánokat félbevágom, szárukat levágom, és bekockázom őket, majd a sütőbe teszem egy tepsibe 200 fokon sütöm, 15 percig legalább.

Amikor megsültek, szépen kikanalazom a belét, és azt is a lecsóhoz teszem.

Felverem a tojásokat, hozzákeverem a lecsóhoz, és máris kész az ehető hagyományos változat. Meg is kóstoltam rögvest, egy kis puha bagettel.

Ennek így csak néhány perc kell, amíg megköt a tojás.

Lereszelem a sajtot, a padlizsánokat előkészítem, és a kis csónakocskákba töltöm a lecsót. Megszórom a reszelt sajttal. Meg is nyomkodom egy kicsit.

Újra visszakerülnek a sütőbe, és még 5-10 percig sütjük, amíg a sajt megsül a tetején.

Nagyon finom lesz és mutatós,vendég elé is tehetjük.

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony