Szezonja lesz!! Padlizsánba töltött tojásos, kolbászos lecsó

Hamarosan itt a lecsószezon. Most padlizsánba töltött variációt készítettem a sok sok lehetséges változat közül, mely amellett hogy finom, még mutatós is.

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 5-6 paprika, 4 paradicsom, 2-3 fej hagyma, olaj, só,bors, egy zöldpaprika, 20 dkg reszelt sajt (lehet több is) 2 tojás, egy tekercs nagyon vékony kolbászka. (helyettesíthető bármilyen másikkal is, de ez nem túl erős ízű, mégis finom a lecsóba keverve)

A zöldségeket tojásokat megmosom. Én vookban készítem, beleöntök 2-3 kanál olajat, forrósítom, s közben összevágom a hagymát. Elsőként ezt pirítom benne, az apróra vágott kolbásszal, majd jön az apró darabokra vágott paprika, zöldpaprika, és végül az időközben lehámozott paradicsomkockák. (elég csak forró vizet önteni a paradicsomokra, máris hámozhatók lesznek)

 

Ezalatt a padlizsánokat félbevágom, szárukat levágom, és bekockázom őket, majd a sütőbe teszem egy tepsibe 200 fokon sütöm, 15 percig legalább.

Amikor megsültek, szépen kikanalazom a belét, és azt is a lecsóhoz teszem.

Felverem a tojásokat, hozzákeverem a lecsóhoz, és máris kész az ehető hagyományos változat. Meg is kóstoltam rögvest, egy kis puha bagettel.

Ennek így csak néhány perc kell, amíg megköt a tojás.

Lereszelem a sajtot, a padlizsánokat előkészítem, és a kis csónakocskákba töltöm a lecsót. Megszórom a reszelt sajttal. Meg is nyomkodom egy kicsit.

Újra visszakerülnek a sütőbe, és még 5-10 percig sütjük, amíg a sajt megsül a tetején.

Nagyon finom lesz és mutatós,vendég elé is tehetjük.

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony