Hamarosan itt a lecsószezon. Most padlizsánba töltött variációt készítettem a sok sok lehetséges változat közül, mely amellett hogy finom, még mutatós is.
Hozzávalók: 2 db padlizsán, 5-6 paprika, 4 paradicsom, 2-3 fej hagyma, olaj, só,bors, egy zöldpaprika, 20 dkg reszelt sajt (lehet több is) 2 tojás, egy tekercs nagyon vékony kolbászka. (helyettesíthető bármilyen másikkal is, de ez nem túl erős ízű, mégis finom a lecsóba keverve)
A zöldségeket tojásokat megmosom. Én vookban készítem, beleöntök 2-3 kanál olajat, forrósítom, s közben összevágom a hagymát. Elsőként ezt pirítom benne, az apróra vágott kolbásszal, majd jön az apró darabokra vágott paprika, zöldpaprika, és végül az időközben lehámozott paradicsomkockák. (elég csak forró vizet önteni a paradicsomokra, máris hámozhatók lesznek)
Ezalatt a padlizsánokat félbevágom, szárukat levágom, és bekockázom őket, majd a sütőbe teszem egy tepsibe 200 fokon sütöm, 15 percig legalább.
Amikor megsültek, szépen kikanalazom a belét, és azt is a lecsóhoz teszem.
Felverem a tojásokat, hozzákeverem a lecsóhoz, és máris kész az ehető hagyományos változat. Meg is kóstoltam rögvest, egy kis puha bagettel.
Ennek így csak néhány perc kell, amíg megköt a tojás.
Lereszelem a sajtot, a padlizsánokat előkészítem, és a kis csónakocskákba töltöm a lecsót. Megszórom a reszelt sajttal. Meg is nyomkodom egy kicsit.
Újra visszakerülnek a sütőbe, és még 5-10 percig sütjük, amíg a sajt megsül a tetején.
Nagyon finom lesz és mutatós,vendég elé is tehetjük.