Giros otthon – Ne hagyd ki!

Jó kis estére vágysz? Netán átjönnek a barátaid? Egy jó kis házi girossal tuti sikert arathatunk a családunk és barátaink körében.

Hozzávalók: fél kg pulykamell, görög fűszersó (adalékmentes!), zöldségfélék: fél uborka, fél lila káposzta, 1 sárgarépa, 1 nagy fehér hagyma (más is lehet, ami passzol vagy van a hűtőben), egy natúr joghurt (most a tejmentes diétám miatt alpro natur szójakészítmény) kapros salátafűszer( van adalékmentes!) egy mokkáskanál erős pista, fél kg burgonya, olaj a sütéshez, só,

Elkészítése: a húst csíkokra vágjuk, megszórjuk a giros fűszerrel, meglocsoljuk egy kis olajjal, összeforgatjuk, egy fél órára a hűtőbe tesszük.

A burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk, sütésig vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg.

A káposztát vékonyra felszeljük, a répát és uborkát lereszeljük, a hagymát félbe, majd csíkokra vágjuk. (Össze is lehet keverni, most nem tettem).

 

A husi csíkokat forró olajban megsütjük. Fontos hogy forróban, hogy kívül kérget kapjon, és a fűszer rajta jobban érvényesüljön. Utána lejjebb vehetjük a lángot, és kb. 10 perc alatt meg is sül. (Én vokban sütöttem, mivel fröcsög, kényelmesebb a magas fala miatt).

A joghurtot megfeleztem, egyikbe belekevertem a kapros saláta fűszert, a másikba egy kis kanálnyi erős pistát kevertem, és ez az öntet jön a zöldségekre.

Már csak a krumpli sütése van hátra, az is elkészül forró olajban sütve, mire a husika.

Tányérra rendeztem, meglocsoltam a zöldségeket az öntettel, és utána sokáig nyaltam a számat.

 

 

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony