Nemes ételek – nemes étkezés

Egy különleges autoimmun betegség miatt az utóbbi időben teljes étrend változtatásra volt szükségem. Nehéz rátalálni a helyes étkezésre, a helyes útra, sok tényező befolyásolja, hogy végül mit választunk, miben hiszünk, és mi az amit a szervezetünk is kíván. Az én étkezésem is több módszerből van összeválogatva, szerepet kap az autoimmun étkezési projekt, a paleolit étkezés, az ajurvédikus étkezés, és a food teszt, aminek eredményét szintén figyelembe kell vennem. Ezentúl csak ilyen hasznos és nemes étkezési recepteket találtok itt a blogban, mert a gyógyulásom érdekében csak ilyeneket fogok főzni és enni. Nemes étkezés, nemes ételek. Már a megnevezés is adja magát, hiszen a testemnek csakis válogatott dolgokat adok, megadom neki a tiszteletet. A nemesség rang, és kiváltság. Bízom benne, hogy ez az étkezési mód gyógyító célokra is jó lesz, de hogy finom, azt bizton állíthatom, hiszen válogatós, finnyás vagyok, csak minőségi jól elkészített friss ételeket eszem. A testünkben lakunk, nem mindegy, hogy tartjuk. Jól kell tartani a testet, hogy egészséges legyen benne a lélek.  Sok sok könyvet, szakácskönyvet  elolvasva, jó tanácsokat meghallgatva, orvosi utasításokat figyelembe véve alakítom a saját étrendemet. Nem követek minden fejetlenül, és hallgatok a testem szavára is. Ráadásul a fokozatosság elvét is figyelembe véve hagyok el ételeket. Az első lépés mindennemű tej és tejtermék, tojásfehérje és kukorica mentes az étkezésem, ilyeneket nem találtok a receptekben. Húsokból kizárva a sertés, a marha és a vadhús, nem eszem borsót és málnát, nem eszem zabot, malátát, lenmagot, és csokoládét. (abban kóla-dió van, ami tilos) Zselésítő anyagok és “E” betűs dolgok szintén tiltólistán vannak. A nemes ételek és nemes receptek ennek megfelelően kerülnek be a blogba. Bárki fogyaszthatja, nem kell hozzá betegnek lenni, de az egészségének csak jót tesz vele, a testének minőségit, nemeset ad. Próbáljátok ki a recepteket, étkezzetek nemesen, tartalmasan, egészségesen. Tartsatok velem, kóstoljatok bele a nemes étkekbe!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony