Bundás tekercs

Az alábbi bundás tekercset, hidegen melegen egyaránt fogyaszthatjuk, mutatós, finom, főételnek, szendvicsbe valónak, délutáni uzsinak egyaránt megfelel. Nem bonyolult, és nem tart sokáig.  Akkor jöhet a recept?

Hozzávalók: fél kg darált sertéshús (én mangalicából készítettem) 2 egész tojás, vagy 3 tojás sárgája (én utóbbit használom) 2 vékony szelet sonka, pár vékony szelet sajt (én növényit használok) só, bors, őrölt kömény (elhagyható) görög vagy provanszi fűszerkeverék. A bundázáshoz egy nagy burgonya, és egy kanál liszt.

Elkészítése: a húst összekeverjük a tojással, (2 sárgájával) és a fűszerekkel, egy fóliára terítjük, és a kiterített darált húsra ráfektetjük a sajt és sonka szeleteket. Ezután a fólia segítségével feltekerjük ügyesen. Egy sütőpapírral kibélelt kis tepsibe tesszük.

Lereszeljük a burgonyát, sózzuk, állni hagyjuk. 5-6 perc múlva kicsavarjuk a reszelt burgonyát, mivel levet enged. Hozzákeverünk egy evőkanál lisztet, és egy tojás sárgáját (vagy 1 egész tojást) és szépen beburkoljuk vele a husinkat. 180 fokon egy órán át befedés nélkül sütjük. Ha kell még picit többet, hogy a reszelt krumpli bunda rápiruljon a husikára.

Kicsit hagyjuk hűlni, utána szeleteljük. Körettel, krumplival vagy salátával nagyszerű főétel, de hidegen szeletelve is kiváló vacsorának, vagy akár szendvicsbe. Nagy sikert aratott a családom körében. Az ötletet a Vidék íze magazinból vettem.

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony