Jártál már Algyőn?

Az elmúlt héten a Levendula Hotel vendége voltam Algyőn. A kevésbé ismert település Szeged közelében közvetlenül a Tisza parton található.

Elhelyezkedés: Algyő Szegedtől 12, Hódmezővásárhelytől 17 km távolságra lévő település az Alföldön. Nevéről talán mindenkinek a Mol jut eszébe, és néha hír hogy tűz ütött ki. Ennél azért több Algyő, ezt most élőben is megnéztem, és megállapítottam, hogy nyugodt rendezett kis település.

Geotermikus adottságainak köszönhetően finom meleg termálvíz van a falu alatt, melyet hasznosítanak, és remek termálfürdőt üzemeltetnek. A Levendula Hotel Algyő szélén, a Tisza gátja alatt helyezkedik el, kellemes sík környezetben. A gáton hatalmas sétákat lehet tenni, és fentről a kilátás is remek. A Hotel udvarában egy hatalmas helikopter, gyerekjátszótér, és sok sok levendula található. 

Szobák: Modern épület, tágas, világos, nagyon jó színvilágú, hangulatos, kellemes szobák. A szobákban uralkodó homokszín, és a szekrényeken, ágyakon visszaköszönő szívecskék igazán hangulatossá teszik a szálláshelyet. 

Extra kényelmes ágy, nagyon finom puha illatos ágyneműk, törülközők, kis figyelmességek a fürdőszobában, levendulás fürdőolaj, stb. A levendula mindenütt megmutatkozik, az illatokon, a falak festésénél, de levendula csokorral is mindenütt találkozhatunk. A fürdőszoba nem luxus, de kellemes, modern. Mosdószekrény, kagyló, polcokkal, hajszárítóval, zuhanyfülkével. A szobában kényelmes minimál fotelok, íróasztal, lapos tévé és tágas tér található. Földig érő ablakok gondoskodnak a fényről, kiváló olvasólámpák vannak, és klímát is láttam. 

Személyzet: A recepción kedves, udvarias személyzet fogadott, a takarítók munkája pedig kiemelkedő. A tisztaság hibátlan.  A recepción helyi készítésű gyógyteák kóstolhatók.  A recepció, a folyosók hangulatosak, könyvespolc, kényelmes fotelok csábítanak a pihenésre.

Wellness: A kis szaunaterasz kellemes, modern, nagyon szép új finn szaunával, és kisebb infraszaunával rendelkezik. Hangulatos kialakításában szép fehér köveket is alkalmaztak, nyugizene szól, és kényelmes párnák mentén pihenhetünk. A pezsgőfürdőben kényelmesen lehet heverészni, és itt is előny, hogy egyedül voltam. Fürdőköpenyt nem, de extra nagyméretű törülközőt kaptam a wellness használatához.

Étterem: A helyiség hangulatos, gusztusos kialakítású, az étlap rövid, ami nem is lenne baj, de az ételek között nincs helyi termelőtől származó, – bár a honlapon ezt írják – ezt nagyon hiányoltam. A reggelinél hasonlóan hiányoznak a házias ízek, átlagos üzletben vásárolható ételeket kapunk. Szokásos svédasztal, paradicsom, paprika, uborka,  joghurt, pékáru, szalámik, sajtok, mind mind tömegcikk. Tojás és virsli, semmi extra. Még egy kis házi lekvár sem volt. A félpanziós ellátás keretén belül étlapról választhatunk bármit, ez ugyan pozitívum, de az ételek itt is átlagosak. Megkóstoltam a ház specialitását a harcsa brassóit. Sokkal többet vártam volna tőle. Bár a harcsa ízletes volt, a sült krumpli rég kisütött, nem roppanós, inkább puhány, ami elvette az étel kellemességét. A savanyúként feltálalt fermentált zöldségeknek viszont piros pont. A második vacsorára egy húslevest kóstoltam, rendben volt, viszont a “friss saláta” alatt én friss leveles salátát értek, de lecsóalapot kaptam szinte, paprika, paradicsom, hagyma, uborkával. Ez nem ízlett, a rántott husit pedig keresni kellett a panírban. Az étteremnél van mit fejlődni.

Látnivalók: A település nem bővelkedik látnivalóban, a Tisza, a gát, ahonnan látszik a falu temploma, és ennyi. De van egy remek gyógyfürdő, ahova mindenképpen érdemes elmenni. A Borbála fürdőben minden megtalálható ami kell egy jó wellnesshez, kivéve a tömeget. Van finn szauna, infraszauna, gőzfürdő, jeges merülőmedence, kinti szaunaház, mellette kellemes punnyadó medencével. Lehet úszni, van benti élménymedence, ahol főleg a gyerekek élvezkedhetnek, és egy remek forró kinti medence. Buzgárokkal dögönyöztethetjük a derekunkat, és a talpunkat. A masszázst is érdemes kipróbálni.

Bővebben itt: http://borbalafurdo.hu/,

További látnivalók a közelben lévő Szegeden, és környékén bőven találhatóak, akár múzeumok, állatkert, fürdési lehetőség, minden adott, és itt a Tisza teljes közelségében jó levegőn pihenhetünk.

A Hotelt mindenképpen ajánlom annak, aki nyugira, csendre vágyik, és kellemes környezetben szeretne pár napot eltölteni. Itt el lehet bújni a világ elől, bár a wifi remekül idehozza a világot. Ár-érték arányban nagyon versenyképes.  

A Hotelről bővebben itt: http://levendulahotelalgyo.hu/

A Hotel erőssége: szép tágas szobák, remek ágyak.

 

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony