Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Katlan Tóni étterméről először a Vidék íze magazinban olvastam, s már akkor megfogadtam, ha arra járok kipróbálom. Nos, egy Vácrátóti kirándulás kapcsán sikerült Veresegyházat is útba ejteni, illetve nem is igaz, mert már előre elterveztem, hogy ott ebédelek. 

Először is azért, mert tetszett, hogy régi épületet mentenek meg, másodszor pedig azért, mert az éttermi koncepció pont az ízlésemnek való. Ízes, egészséges, ötletes.

Az is tetszett, hogy  a Régi receptek nyomában blog  írójától – Bogos Zsuzsitól néhány régi magyar receptet is belevisz az étlapba. Ez nagyon izgalmas kirándulás a régmúltba, mai modern környezetbe és technológiával áttenni az egykori hagyományos ételeket. 

https://csombor.cafeblog.hu/

Asztalt jó ha előre foglalunk, mert délidőben szinte mindig teltház van, és mivel mi messziről érkeztünk, telefonon előre jeleztük a foglalást. 12 óra után érkeztünk, még üres, de már megterített asztalokat találtunk, ami röpke negyedóra alatt megtelt. 

Fogadásunk és teljes kiszolgálásunk nagyon figyelmes, de nem túlzó, kedves, és vicces volt. Jólesett, ahogy az ajánlott finom házi sör, és pálinka is. 

Az étterem nagyon egyszerű, a téglaberakások, a fehér és fa színek, kellemes, tiszta hangulatot árasztanak, semmi túlmószerolás, semmi túlzás, talán egy párna jólesett volna a kényelemhez, a fenekem alá. 

A bejárattal szemben lévő hosszú pulton mindenféle finomság található, borok, szörpök, megannyi házi és gazdag íz.

No de térjünk át a lényegre, az ételekre, amiért jöttünk. Katlan Tóni házi sütésű bagettjéért messziről idejárnak, mi is kipróbáltuk egy zöldségtatár mellé. Nos, nem csalódtunk, a kenyér meleg illatos finombélű volt, barna és fehér változatban is. Legjobb választás. 

A zöldség tatár mellé finom pácolt lila hagymát adtak, remekül illik mellé. 

 

http://www.katlanmalom.hu/

Az előétel után az én választásom sült libamájra esett, amit egy nagyon izgalmas köles rizottóval tálaltak. Finom, krémes, tárkonyos és  tejszínes, vargányával megbolondítva.A libamáj pedig tökéletes volt.

Nagyon örültem a kölesnek, hiszen nagyon egészséges, régi ősgabonánk, ami a gyomornak jóféle gyógyszer, hiszen hiszen könnyen emészthető, a sok rost pedig, ami benne van, kiváló béltisztító. Böjhöz is ajánlott tisztító kúrákkor is, és mivel nem tartalmaz glutént, lisztérzékenyeknek is kiváló étel. Elkészítése pedig sokrétű példa erre ez a rizottó szerű, tárkonyos tejszínes, vargányás változat. Sok egyéb hasznos tulajdonsága is van, pl. erősen lúgosító, alacsony a kalóriatartala, jó a koleszterinszintünk szabályozására. 

A másik választott étel jércemell csíkok  laskagombával és juhtúróval, köretnek pedig , rostlapon elkészített puliszkaszeleteket kaptunk, melyet babbal gazdagítottak. Ezek a párosítások a nagyszerűek, egyszerre hagyományőrző és újszerű. A puliszka hagyományos népi étel, így babbal még nem kóstoltam, de nagyon ízlett.

Az árak közepesek, nem túlzó viszont minden falat gondosan elkészített, remek alapanyagokból készül, megéri az árát bőségesen, hiszen különlegeset és egészségeset ehetünk.

Katlan Tóni remek választás volt!

Tipp: ha Veresegyházon járunk, látogassuk meg a Medvefarmot, vagy keressük fel a Nemzeti Botanikus kertet Vácrátóton, de a közelben van a Fóti kastély, és a Fóti templom is, amit érdemes megnézni. 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony