Etyeki borrandevú

Márciusban sem maradt ki a bortúra, ezúttal Etyeket választottam úti célként, az Etyek-Budai borvidék boraival, és e fejlődő falu látnivalóival. Sajnos fotókkal most nem tudok szolgálni, mafla voltam és véletlenül kitöröltem a fotókat, de majd igyekszem pontos leírást adni, hogy el tudjatok mindent képzelni.

Szóval Etyek. Az utóbbi időben a volt tévés Rókusfalvy Palinak köszönhetően szinte gasztro-kulturális forradalom zajlott Etyeken. Jobbnál jobb borászatok, jöttek ki a jobbnál jobb boraikkal, majd a borászok főzni is elkezdtek, (Pl. Hernyák Tomi) aztán lett sonkamester a közelben, majd sajtász, aztán kézműves sörfőzde és még sok minden más. Először volt kezes-lábas fesztivál, majd jöttek az évszaknak megfelelő piknikek, és már mozdulni sem lehetett Etyeken.

Én szeretem a nyugalmat, csendet, nem vagyok híve a zajos fesztiváloknak, és mivel közel van, apránként fedezem, fedeztem fel a látnivalókat, a finomságokat. Jártam már a Korda filmstúdióban nem egyszer, láttam a kissé elhanyagolt Kálváriát, felmentem a falu végi dombon lévő Kápolnához, kóstoltam borokat több pincében, ettem a sonkamester veszettül finom sonkáiból, részt vettem futóversenyen, ahol szőlők között zajlik az élet, szeretem a Körpincét, ami egyedi és látványos.

Most valami mást gondoltam ki, lefoglaltam egy romantikus csomagot a Rókusfalvy fogadóban. A tartalma pont kedvemre való volt, háromfogásos vacsora, a ház boraival kísérve, egy éjszaka szállás, reggelivel. Pont elég, pont megfizethető, és mindent egyben kipróbálhatok. Evés, ivás, alvás.

Nos, a romantikus est azért nem egészen úgy sikerült, ahogy vártam. Rókusfalvy Úr jelenléte nagyon hiányzott, a személyzet ugyanis egykedvűen, vagy inkább unottan fogadott, semmi barátságosság, meghittségről már nem is beszélve. Megkaptuk a szoba kulcsot, s bár tiszta, kellemes, igényes szobánk volt, mégis hiányzott valami.

A vacsora finom volt, hibátlan, bármelyik három tételt választhattuk az étlapról, és nem is csalódtunk egyik fogásban sem, tehát a szakács kiválóan dolgozott. A borok már nem annyira ízlettek, kemény markáns vonalat képviselnek a Rókusfalvy borok, bár biztosan finomak és értékesek, nem az én ízlésem szerinti a savasságuk, ízük, illatuk. A fresküvé ízlett, de a leggyengédebb boruk, a rosé erős, én frissen kedvelem, a pinot noir pedig nem ízlett igazán, talán egy más évjárattal jobban jártunk volna. Valahogy nem is passzoltak az ételekhez, és a személyzet nem sokat segített ezen, kb. annyit értettek a borhoz mint én. Ezt úgy értem, hogy az ő boraikat nem ismertem, de nem is sokat segítetek a megismerésben.

Szóval mint borvacsora csapnivaló volt az egész, annak ellenére hogy – hangsúlyozom – az ételek nagyon finomak voltak. A tálalás, kiszolgálás szép, ámde barátságtalan, a pincérek mogorvák, az étteremben pedig rettentően hideg volt.

Kicsit úgy éreztem, hogy nem kívánatos vendég vagyok. Mondjuk rajtunk kívül nem is volt más vendég. A reggeli hibátlan volt, és végre kaptunk mosolyt is a reggeliztető hölgytől. Ennek ellenére nem volt maradandó élmény.

Viszont bátran ajánlom a kirándulni vágyóknak, mert találnak finom bort több helyen, elvitathatatlan a gasztronómiai élmény, és van bőven látnivaló a környéken.

Fotókat itt találhattok más információkkal együtt: https://rokusfalvyfogado.hu/

Előző élményeim a filmstúdióban itt olvashatóak: https://bakancsesfakanal.cafeblog.hu/2012/02/14/latogatas-a-korda-filmstudioban-etyeken/

A sonkamesternél töltött időről pedig itt: https://bakancsesfakanal.cafeblog.hu/2016/08/23/latogatas-az-etyeki-sonkamesternel/

Előzőleg már jártam az étteremben, élményeim itt: https://bakancsesfakanal.cafeblog.hu/2011/06/24/rokusfalvy-fogado-etyek-2/

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony