Kirándulj az Ördögrétre!

Az Ördögrét egy remek kirándulóhely a Bakonyban. Sokkal kevesebben ismerik, mint az Ördög-árkot, és kicsit más is a kirándulási funkciója. De hol is található ez a remek hely?Hát nem messze Csesznektől!  Bakonyszentkirály és Bakonyszentlászló között, ha a 82-es úton közelítjük meg, a két falunak van egy  kereszteződése, ott kell Bakonyszentlászló irányában elfordulni, és a kereszteződéstől kb. 3 km-re balra egy hidat keressünk, és a híd mellett rögtön a kavicsos erdei úton forduljunk be. Aztán innen már csak az ördögök segítenek, hogy odataláljunk.

Helyes kis fatáblán van jelezve, ezt keressük. No meg a piros sáv jelzést.

Az Ördögrét maga egy tisztás, melyet erdő vesz körül, van esőbeálló, és több kialakított szalonnasütő hely, padokkal, asztalokkal. És a rét egyik végén a Cuha patak, melynek ezen szakasza az Alsó Cuha szurdok része, kellemesen mászós, kevergős, csupa öröm hely. Minden szépen jelezve van, a hegy tetején a Zsivány barlang, a Savanyú Jóska barlang, alul pedig a szurdok.

Egy 3 km-es tanösvényen bejárhatjuk a szurdok környékét, autóval mehetünk tovább a kavicsos úton is, akkor Vinyébe érkezünk, ami szintén szuper kirándulóhely. Csak kövessük a piros plusz jelzést. Közben jó kis pihenőhely lesz a Pakucs, mely a Hódos-ér és a Cuha patak találkozásánál található. Igazi gyöngyszem, sok szikla, páfrányok, és csendes csobogású tiszta víz.

Ördögrét kiváló hely gyerekekkel is, hiszen jól elszórakoznak majd a patak medrénél, és mászhatnak a barlangokba, ami igazából csak nagy üreg, két kijárattal. Váltócipőt ne felejtsünk el a gyerekeknek vinni, mert biztos hogy belemennek a sekély medrű patakba, vagy beleesnek valamely kövön való átjáráskor.

Menjetek, kiránduljatok, járjátok be a környéket, süssetek szalonnát, vagy vigyetek bográcsot, és főzzetek egy jó paprikás krumplit. Nem fogjátok megbánni, hangulatos, romantikus helyen lesztek.

A természetre vigyázzatok, és ne szemeteljetek! És ne felejtsetek el kullancsriasztót fújni magatokra!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony