Kirándulj az Ördögrétre!

Az Ördögrét egy remek kirándulóhely a Bakonyban. Sokkal kevesebben ismerik, mint az Ördög-árkot, és kicsit más is a kirándulási funkciója. De hol is található ez a remek hely?Hát nem messze Csesznektől!  Bakonyszentkirály és Bakonyszentlászló között, ha a 82-es úton közelítjük meg, a két falunak van egy  kereszteződése, ott kell Bakonyszentlászló irányában elfordulni, és a kereszteződéstől kb. 3 km-re balra egy hidat keressünk, és a híd mellett rögtön a kavicsos erdei úton forduljunk be. Aztán innen már csak az ördögök segítenek, hogy odataláljunk.

Helyes kis fatáblán van jelezve, ezt keressük. No meg a piros sáv jelzést.

Az Ördögrét maga egy tisztás, melyet erdő vesz körül, van esőbeálló, és több kialakított szalonnasütő hely, padokkal, asztalokkal. És a rét egyik végén a Cuha patak, melynek ezen szakasza az Alsó Cuha szurdok része, kellemesen mászós, kevergős, csupa öröm hely. Minden szépen jelezve van, a hegy tetején a Zsivány barlang, a Savanyú Jóska barlang, alul pedig a szurdok.

Egy 3 km-es tanösvényen bejárhatjuk a szurdok környékét, autóval mehetünk tovább a kavicsos úton is, akkor Vinyébe érkezünk, ami szintén szuper kirándulóhely. Csak kövessük a piros plusz jelzést. Közben jó kis pihenőhely lesz a Pakucs, mely a Hódos-ér és a Cuha patak találkozásánál található. Igazi gyöngyszem, sok szikla, páfrányok, és csendes csobogású tiszta víz.

Ördögrét kiváló hely gyerekekkel is, hiszen jól elszórakoznak majd a patak medrénél, és mászhatnak a barlangokba, ami igazából csak nagy üreg, két kijárattal. Váltócipőt ne felejtsünk el a gyerekeknek vinni, mert biztos hogy belemennek a sekély medrű patakba, vagy beleesnek valamely kövön való átjáráskor.

Menjetek, kiránduljatok, járjátok be a környéket, süssetek szalonnát, vagy vigyetek bográcsot, és főzzetek egy jó paprikás krumplit. Nem fogjátok megbánni, hangulatos, romantikus helyen lesztek.

A természetre vigyázzatok, és ne szemeteljetek! És ne felejtsetek el kullancsriasztót fújni magatokra!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony