WeLoveMór Outdoor – azaz menjetek gyalog és igyatok bort Móron

Az augusztusban megrendezett WeLoveMór Outdoor rendezvényen mi is részt vettünk, de lusta voltam és most készült el a beszámoló. Még épp időben, mert most hétvégén ismét megrendezésre kerül 6 móri pincészet szuper jó boraival, gyönyörű természeti környezetben. Gyertek el, gyertek gyalog, lóval, biciklivel vagy bárhogy, csak ne kocsival, igyatok, és ne vezessetek. A nyári túra nagyon remek volt, beszéljenek a képek a finom nedűkről, és a Móri borvidékről.

A hat pincészet pedig a következő: Geszler, Kamocsay, Friday, Brigád, Csetvei és Miklós Csabi pincészete. A borok mindenütt kiválóak, van könnyedebb, van fajsúlyosabb, legyetek óvatosak a kóstolással, mert a hegyről lefele jövet hamar kettőt láttok a kerékpárútból. Ja igen, a Mórt Csókakővel összekötő kerékpárút mentén lesznek a kitelepülések, és sajtosokkal is találkozhattok, és szinte minden pincészet kitelepülésénél lesz harapnivaló is.

A finom falatok mellé igazán jól esik a csuda szép látvány, ahogy egyre feljebb kerülünk, egyre szebb lesz a kilátás. Bizony sok pihenő és megálló kell, ránk fér a bor utánpótlás, mert emelkedő az van. Bőven.

 

Augusztusban kiváló napsütés volt, most hétvégére is jó időt ígértek, bár hamar sötétedik, fejlámpát, elemlámpát, dinamólámpát meg ami van hozzatok. Lehet, hogy a kesztyű is elkél, ha sokáig maradnátok.

 

Márpedig érdemes sokáig bóklászni, a Kamocsay olyan borral kínált bennünket, hogy szebbnek látszott egyből a világ. A Csetvei pince különleges verjus fröccse viszont remekül frissített, és a náluk fogyasztott zsíros kenyér is felszívta amit fel kellett szívnia.

Sokan voltunk, de nem volt tömeg, ez a kedvemre való társaság. És a bor biztos összehoz, mert jót lehetett beszélgetni vadidegenekkel egy szalmabálán ülve, vagy csak a szőlőtőkék mellett támaszkodva.

https://www.facebook.com/brigadpince/

 

A legnagyobb kihívás Miklós Csabi pezsgőteraszához való felmászás, minimum 5 borral a fejünkbe, persze akkor, ha csak egyet kóstoltunk mindenütt.

Van kemény emelkedő, a biciklit csak toltuk, de megérte a pazar kilátás, és a finom bor.

A nap már kezdett nyugovóra térni, mikor lefelé indultunk a hegyről, magunk mögött hagyva csodás borokat, remek borászokat, és felejthetetlen kalandokat.

https://mikloscsabi.com/

 

Ha ti sem akartok kimaradni ilyen élményekből, szombaton, október 30-án ismét vár benneteket a @WeLoveMór OutdoorHallowen rendezvény. Mi ott leszünk. 🙂

Aludjatok a Hétkutiban, nagyon szuper kiváló, hibátlan volt, kedvezménnyel itt foglalhattok:

http://hetkut.hu/hetkuti-wellness-hotel-mor/kezdolap

vagy az Öregprésben, azt most próbáljuk ki.

https://oregpres.hu/

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony