WeLoveMór Outdoor – azaz menjetek gyalog és igyatok bort Móron

Az augusztusban megrendezett WeLoveMór Outdoor rendezvényen mi is részt vettünk, de lusta voltam és most készült el a beszámoló. Még épp időben, mert most hétvégén ismét megrendezésre kerül 6 móri pincészet szuper jó boraival, gyönyörű természeti környezetben. Gyertek el, gyertek gyalog, lóval, biciklivel vagy bárhogy, csak ne kocsival, igyatok, és ne vezessetek. A nyári túra nagyon remek volt, beszéljenek a képek a finom nedűkről, és a Móri borvidékről.

A hat pincészet pedig a következő: Geszler, Kamocsay, Friday, Brigád, Csetvei és Miklós Csabi pincészete. A borok mindenütt kiválóak, van könnyedebb, van fajsúlyosabb, legyetek óvatosak a kóstolással, mert a hegyről lefele jövet hamar kettőt láttok a kerékpárútból. Ja igen, a Mórt Csókakővel összekötő kerékpárút mentén lesznek a kitelepülések, és sajtosokkal is találkozhattok, és szinte minden pincészet kitelepülésénél lesz harapnivaló is.

A finom falatok mellé igazán jól esik a csuda szép látvány, ahogy egyre feljebb kerülünk, egyre szebb lesz a kilátás. Bizony sok pihenő és megálló kell, ránk fér a bor utánpótlás, mert emelkedő az van. Bőven.

 

Augusztusban kiváló napsütés volt, most hétvégére is jó időt ígértek, bár hamar sötétedik, fejlámpát, elemlámpát, dinamólámpát meg ami van hozzatok. Lehet, hogy a kesztyű is elkél, ha sokáig maradnátok.

 

Márpedig érdemes sokáig bóklászni, a Kamocsay olyan borral kínált bennünket, hogy szebbnek látszott egyből a világ. A Csetvei pince különleges verjus fröccse viszont remekül frissített, és a náluk fogyasztott zsíros kenyér is felszívta amit fel kellett szívnia.

Sokan voltunk, de nem volt tömeg, ez a kedvemre való társaság. És a bor biztos összehoz, mert jót lehetett beszélgetni vadidegenekkel egy szalmabálán ülve, vagy csak a szőlőtőkék mellett támaszkodva.

https://www.facebook.com/brigadpince/

 

A legnagyobb kihívás Miklós Csabi pezsgőteraszához való felmászás, minimum 5 borral a fejünkbe, persze akkor, ha csak egyet kóstoltunk mindenütt.

Van kemény emelkedő, a biciklit csak toltuk, de megérte a pazar kilátás, és a finom bor.

A nap már kezdett nyugovóra térni, mikor lefelé indultunk a hegyről, magunk mögött hagyva csodás borokat, remek borászokat, és felejthetetlen kalandokat.

https://mikloscsabi.com/

 

Ha ti sem akartok kimaradni ilyen élményekből, szombaton, október 30-án ismét vár benneteket a @WeLoveMór OutdoorHallowen rendezvény. Mi ott leszünk. 🙂

Aludjatok a Hétkutiban, nagyon szuper kiváló, hibátlan volt, kedvezménnyel itt foglalhattok:

http://hetkut.hu/hetkuti-wellness-hotel-mor/kezdolap

vagy az Öregprésben, azt most próbáljuk ki.

https://oregpres.hu/

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony