Az alábbi bundás tekercset, hidegen melegen egyaránt fogyaszthatjuk, mutatós, finom, főételnek, szendvicsbe valónak, délutáni uzsinak egyaránt megfelel. Nem bonyolult, és nem tart sokáig. Akkor jöhet a recept?
Hozzávalók: fél kg darált sertéshús (én mangalicából készítettem) 2 egész tojás, vagy 3 tojás sárgája (én utóbbit használom) 2 vékony szelet sonka, pár vékony szelet sajt (én növényit használok) só, bors, őrölt kömény (elhagyható) görög vagy provanszi fűszerkeverék. A bundázáshoz egy nagy burgonya, és egy kanál liszt.
Elkészítése: a húst összekeverjük a tojással, (2 sárgájával) és a fűszerekkel, egy fóliára terítjük, és a kiterített darált húsra ráfektetjük a sajt és sonka szeleteket. Ezután a fólia segítségével feltekerjük ügyesen. Egy sütőpapírral kibélelt kis tepsibe tesszük.
Lereszeljük a burgonyát, sózzuk, állni hagyjuk. 5-6 perc múlva kicsavarjuk a reszelt burgonyát, mivel levet enged. Hozzákeverünk egy evőkanál lisztet, és egy tojás sárgáját (vagy 1 egész tojást) és szépen beburkoljuk vele a husinkat. 180 fokon egy órán át befedés nélkül sütjük. Ha kell még picit többet, hogy a reszelt krumpli bunda rápiruljon a husikára.
Kicsit hagyjuk hűlni, utána szeleteljük. Körettel, krumplival vagy salátával nagyszerű főétel, de hidegen szeletelve is kiváló vacsorának, vagy akár szendvicsbe. Nagy sikert aratott a családom körében. Az ötletet a Vidék íze magazinból vettem.